Дървоопреработващи машини – „ЙОТОС“

Фирма „Йотос“ еоод, Русе – производство на машини за дървопреработка
„Йотос“ е семейна фирма създадена през 1998 година в Русе. В началото е насочена към шевната промишленост, която е силно развита на територията на Русенски регион. Основната производствена дейност е изработката на сервокътери за рязане на плат. С годините дейността се пренасочва към дървообработващата промишленост. „Йотос“ еоод – Русе се управлява от двама инженери – баща и син участващи пряко в изработката на всяко едно изделие. Тъй като се изисква висока гаранция от продуктите на фирмата, лично един от тях двамата се ангажира с високото ниво на изработка, което потвърждава всеки един клиент.

Произвеждани машини и техника:


Вертикален банциг, производител - "Йотос".

Вертикален банциг

Банцинги с вертикално рязане – предназначени да прорязват трупи с диаметър до 35см. Получения “ян” е с две успоредни обработени стени. Скоростта на движещите се трупи е 8м/мин. Точността на рязане е 1 мм за 1,20м.дължина на “ян”.След тях е монтиран вертикален банциг, който прорязва полученият “ян” на две половини и се получава “полуян”.

Хоризонтален банциг, производител - "Йотос".

Хоризонтален банциг

Хорзонталния банциг произвеждан от нас се е наложил с времето като мощен и надежден инструмент с висока продуктивност и лесна подръжка. Насочен към производители на големи количества дървен материал,без значение от размерите на дървесината и същевременно търсещи максимална точност на готовата продукция.

Калиброваща пендула, производител - "Йотос".

Калиброваща пендула

Калиброваща пендула
Калиброващата пендула се използва за окрайчане на готовите дъски получени от хоризонталните банцизи. Тя представлява въртяща се лента, която постоянно поема дъски за обработка, прекарва ги през два циркулярни диска с възможност за промяна на разстоянието помежду им. След прорязването на дъските дължината им е точна до 1 мм.

Снимка на конвейер за европалети
Конвейер за европалети
конвейер за европалети…………..Описание …… Описание

машина за отнемане ъгълчетата на европалети.

Машина за отнемане ъгли на европалети

Отнемане ъгли на палети европалети
Според стандартите за Европалети се изисква те да бъдат с отнети ъгли. Съгласно тези изисквания и нуждите на фирмите с който работим – „Йотос“ съдаде точния продукт за тази дейност. Машина за обрязване на Ъгли за европалета. Тя е компактна и лесна за работа с висока производителност от 360 палета за един час. С възможност за обработка на Палети от 80 до 120 мм.

машина за печатане и фрезоване на европалети.

Машина за печатане и фрезоване

Машина за печатане и фрезоване на европалети
Машината за печатане и фрезоване на европалети е компактна и лесна за поддръжка. Тя има бункер,където се поставят палетите.От там машината сама си изтегля палетите един по един, фрезова им долните дъски,поставя печати на трупчетата и ги избутва върху масата за готова продукция. Времето за което машната изработва фрезован и печат палет е 1 минута.

Снимка на надлъжен циркуляр.

Надлъжен циркуляр

Надлъжен циркуляр
Надлъжният циркуляр се използва за увеличаване производствената мощност на Хоризонталният блок банциг. На блок банцинга се режат само янове с което се увеличава няколкократно изработената кубатура за ден. Готовите янове се поставят на надлъжния циркуляр и той ги прерязва в дъски. Дължината им може да бъде от 0,5м до 5метра. Дебелината им може да бъде до 10,0 см. Към циркуляра може да се добави приставка, която позволява машина да се използва и като Пендула за трупчета.

Снимка на двойнообрязващи циркуляри.

Двойнообрязващ циркуляр за Европалета

Двойнообрязващ циркуляр за Европалета
Необходим за преработката на капаците отпадащи от вертикалните банцизи. Капаците се поставят върху постоянно движеща се лента, придвижваща ги през въртящи се циркуляри. Циркулярите отрязват краищата на обработваният капак. Получава се призма с три перпендикулярни страни. Призмата се прекарва през хоризонталните банцизи, като двете машини може да са съединени една с друга, спестявайки необходимостта от оператор.

Снимка на пендула за дърво.

Пендула.

Пендула
пендула……………Описание……………Описание

Снимка на пендула с пневматика.

Пендула с пневматика

Пендула с пневматика
пендула с пневматика………..Описание………Описание

Снимка на транспортни ленти за дървен материал.

Транспортни ленти

Транспортни ленти
транспортни ленти………..ОПИСАНИЕ…….Описение…..

Share →